Monday, July 16, 2012

Νίκη των εργαζομένων στην Phone Marketing!

Η πρώτη νίκη εργαζομένων ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας είναι γεγονός.

Οι εργαζόμενοι στην phone-marketing που βρίσκεται στην περιοχή μας (Εργασίας 2, Ελευθερούπολη) κατάφεραν μετά από 114 μέρες απεργίας, να παρθεί πίσω το μέτρο που τους ήθελε να δουλεύουν για ένα 8ωρο την εβδομάδα (140 ευρώ το μήνα μικτά!).

Είναι ο πρώτος εργασιακός χώρος που γίνεται αυτό μετά την ψήφιση του νόμου ενώ πέτυχαν και να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων!!!

Υπέγραψαν μάλιστα να γυρίσουν στη δουλειά με βάση την παλιά ΕΓΣΣΕ (η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην εταιρεία αμείβονταν με αυτήν) και όχι με τη νέα που έχει συμφωνηθεί που έχει απαράδεκτες μειώσεις στους μισθού και ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας. Οι εργάτες το δίκιο και τη ζωή τους το κερδίζουν με τους αγώνες και όχι με την υποταγή, την ανάθεση και τη μοιρολατρία.

Οι εργαζόμενοι στη phonemarketing έδειξαν το δρόμο. Οργανώθηκαν στο κλαδικό τους σωματείο (ΣΕΤΗΠ), ήρθαν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής και πάνω απ’ όλα πάλεψαν συλλογικά, οργανωμένα, ανυποχώρητα.

Χαιρετίζουμε για ακόμη μια φόρα τον Ηρωικό Αγώνα των Απεργών στη Phone-marketing. Η νίκη σας είναι νίκη όλης της Εργατικής τάξης.

Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη
Κανείς μόνος του στην Κρίση
Ένας για όλους και όλοι για έναν

Εδώ η ανακοίνωση των απεργών.

Πηγή: Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας

No comments:

Post a Comment