Friday, June 22, 2012

Ποιο "δικαίωμα στην απεργία;"

Για πρώτη φορά στην 93χρονη ιστορία του, ο Διεθνής Οργάνισμός Εργασίας (ΔΟΕ-International Labour Organization) δεν κατέληξε φέτος σε απόφαση κατά το πέρας της ετήσιας συνδιάσκεψης του.

Σύμφωνα με στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Εργασίας που συμμετείχαν στην τελευταία ετήσια συνδιάσκεψη του ΔΟΕ (31 Μαίου-14 Ιουνίου, Γενεύη) και με τα οποία συνομίλησε το capital, η αρμόδια επιτροπή του ΔΟΕ που ασχολείται με την εφαρμογή των διεθνών κανόνων εργασίας δεν κατέληξε σε απόφαση σχετικά με το αν ένα σωματείο έχει το δικαίωμα να απεργεί. 

Saturday, June 16, 2012

Τάκης Φωτόπουλος-ΕΕ και Μνημόνια ή αυτοδυναμία σε ένα νέο διεθνισμό;

Μέσα σε ένα όργιο ιδεολογικής τρομοκρατίας από τις ντόπιες αλλά και, κυρίως, τις ξένες ελίτ, οι αυριανές εκλογές παίρνουν πράγματι ιστορικό χαρακτήρα. Το δίλημμα όμως που μπαίνει σε αυτές είναι απατηλό διότι είτε εκλεγεί μνημονιακή κυβέρνηση, είτε αντιμνημονιακή, με οποιονδήποτε συνδυασμό από τα δεκανίκια της ΕΕ (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι-Πράσινοι κ.λπ.), το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάποια αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχει καμία σημασία η εκλογή μνημονιακής ή αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Thursday, June 14, 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Χαλυβουργοί, εργαζόμενοι

Σας ενημερώνουμε ότι ο κος Μάνεσης αρνήθηκε για άλλη μια φορά να συναντηθεί και να συζητήσει με το ΔΣ του σωματείου μας. Επικαλείται ότι «δεν έχει τίποτα να συζητήσει με το ΔΣ του σωματείου, γιατί δεν έχει κάποια πρόταση συγκεκριμένη και ότι η απεργία είναι παράνομη.» Εξακολουθεί δηλαδή να λέει ψέματα, να συκοφαντεί τον αγώνα μας.